Η Mazdaεξακολουθεί να προσφέρει τις E-Sports Εμπειρίες

·  Vision GT3 Concept Online

  • Ευκαιρία συμμετοχής στο Πρωτάθλημα FIAGranTurismo

Χιροσίμα, 22 Μαΐου 2020. Το νέοεικονικό αγωνιστικό μοντέλο της Mazda, τοMazdaRX-VisionGT3 Concept, θα είναι διαθέσιμο για ‘download’στοGranTurismoSportστις 22 Μαΐου του 20201, από τις 3μμ (JST). Αποτέλεσμα της συνεργασίας με την PolyphonyDigitalInc., το RX-VisionGT3 Conceptείναιτο νέο εικονικό αγωνιστικό μοντέλο της Mazdaγια το δημοφιλές παιχνίδι GranTurismoSportτου PlayStation®4 της Sony.

Βασισμένο στο πρωτότυποMazdaRX-Vision, που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτων του Τόκυο το 2015, τοGT3 Conceptέχει τροποποιηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν για τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε αγώνες του πρωταθλήματος FIAGT3, και τους κανονισμούς του ίδιου του GranTurismoγια την κατηγορίαGr.3.

Με την εργοστασιακή καμπίνα και τις πόρτες να έχουν παραμείνει αμετάβλητες, βάσει των κανονισμών τουGT3, το εμπρός και πίσω μετατρόχιο καθώς και το πλάτος των φτερών, έχουν αυξηθεί.Ένας μεγάλος αεραγωγός στο καπό βελτιώνει την αεροδυναμική, συμβάλλοντας παράλληλα και στην καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ οι εμπρός και πίσω αεροτομές και ο πίσω διαχύτης, αυξάνουν την κάθετη δύναμη. Επιπρόσθετα, έχει μειωθεί το συνολικό ύψος και η απόσταση του αυτοκινήτου από τα έδαφος ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη αεροδυναμική απόδοση.

Η αφαίρεση βαριών υλικών καθώς και περιττών εξαρτημάτων στο εσωτερικό είχε σαν αποτέλεσμα το σημαντικό περιορισμό του βάρους και το χαμήλωμα του κέντρου βάρους, ενώ η τοποθέτηση του νέας γενιάς περιστροφικού κινητήρα με 4 ρότορες, Skyactiv-R, των 570ίππων, στο κέντρο του αμαξώματος, πέτυχε την ιδανική κατανομή βάρους,48:52 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα.

Όπως και σε όλα τα μοντέλα της Mazda, έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην εργονομία της θέσης οδήγησης που δίνει έμφαση στην ευκολία χρήσης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Ειδικότερα, το τιμόνι είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει ευκολία χειρισμών σε συνθήκες αγώνα.

Οι καλύτεροι παίκτες του GranTurismoSport, ηλικίας πάνω από 18, που χρησιμοποιούν τα αγωνιστικά της Mazdaόπως είναι το RX-VisionGT3 Conceptθα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο, πιστοποιημένο από τη FIA,πρωτάθλημα GranTurismo, που θα διεξαχθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, το 2020.

Η Mazdaαποσκοπεί στην ενίσχυση της βάσης των οπαδών της, παρουσιάζοντας την απόλαυση της αγωνιστικής οδήγησης σε μεγαλύτερη γκάμα πελατών που λατρεύουν τους ψηφιακούς αγώνες αυτοκινήτων